Tips & tricks: AutoCAD

AutoCAD sneller opstarten

Het opstarten van Autocad neemt dikwijls nogal wat tijd in beslag, wanneer u Autocad veel gebruikt kan dit voor wat "ergernis" zorgen.

Daarom zijn er zogeheten Startup switches voor héél veel pakketten beschikbaar en dus zeker en vast niet alleen voor Autocad. De switches worden het meest gebruikt voor toepassingen waarbij bovenop het pakket geprogrammeerd wordt en bepaalde handelingen zo snel mogelijk moeten uitgevoerd worden.

Hoe kan je deze Startup switches instellen?

Elk programma wordt opgestart door middel van een snelkoppeling, in deze snelkoppeling kan men een aantal eigenschappen aan of uit zetten.

  • Rechtermuisklik op de snelkoppeling waarmee je Autocad opstart en kies voor Eigenschappen of Properties.  • Nu krijgt u volgende dialoogscherm te zien waarbij het Doel de regel is waar we de eigenschappen kunnen invullen.Welke Startup switches zijn beschikbaar?

De switches die beschikbaar zijn kunnen in elke Autocad versie wat verschillen, druk daarom binnen Autocad op de functie en typ Command Line Switch in als zoekopdracht.

Voor dit voorbeeld nemen we -nologo als extra Startup switch, voeg /nologo als extra tekst toe op het einde van de regel en druk op OK.

bijvoorbeeld:

"C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2016\acad.exe" /product ACAD /language "en-US" /nologo

Sluit alle dialoogvensters af door op OK te drukken, en test de wijziging uit, in dit geval zal je merken dat Autocad véél sneller opstart.

ECT BVBA - Oosterveldlaan 211 (2610 Wilrijk) - Tel: +32 (0)3 239 54 67 - Fax: +32 (0)3 281 62 11 -

Erkenningsnummer KMO-Portefeuille: DV.O100387

BTW-nummer: BE 0456.352.435